divendres, 19 de febrer del 2010

Mordida en 3 actes. II - Els canins.










Els canins o queixals es fan servir per esquinçar. En el cas dels animals, a més, també els serveixen per atrapar les seues preses.



La A i el J estaven engarjolats en una comissaria a les afores del DF. Hores d'ara haurien de ser a casa, calentets i escarxofats al sofà. En canvi, estaven entre reixes, passant fred i asseguts en un banquet de fusta que se'ls començava a clavar al cul.


Quan aquell oficial els va dir que la troca era robada no s'ho podien creure i això que els va ensenyar un llistat de vehicles on apareixia la seua matrícula. "I què?" van pensar, "aquest llistat el faig jo amb el Word". De totes maneres, com més valia no portar-li la contraria, el van "acompanyar" a comissaria.

Un cop allà els van ensenyar una denuncia de robatori. Es van repensar, "bé, potser sí que es robada la troca". A més, en cap moment es va parlar de mordida, semblava que la cosa anava de debò. Llavors els van permetre fer una trucada, com a les pel·lícules, i van avisar la germana del J, l'advocada de la família.

L'oficial que els havia detingut i tres més els "vigilaven" mentre jugaven a cartes. D'aquells quatre polis no se'n podia esperar res de bo, feien una fila horrible; bruts, despentinats, descamisats... n'hi havia un que es gratava tota l'estona (potser tenia puces i tot). Semblava aquell quadre, "Gossos jugant al poker".


La A duia el tupper de chilaquiles entre les mans. Abans de baixar de la troca J li havia dit que no hi deixés res de valor, per si de cas. Com que la troca era nova i encara no hi havia hagut temps per deixar-hi res de bo la A es va endur els chilaquiles que, amb la gana que tenien, havien adquirit prou valor.


Quan els polis començaven l'enèsima ronda, un d'ells es va girar cap a la A i el J i els va bordar "com tardi massa ta germana us quedeu tancats fins dilluns". El J va demanar perquè i li van respondre que dissabtes i diumenges no es treballava. El poli males puces va afegir "i entre setmana juguem a cartes".


Mentre els polis reien la A li va arremangar la màniga del jersei al J per mirar el rellotge. Faltaven deu minuts per mitja nit. Es van abraçar. Aquells polis jugant al poker els tenien ben agarrats.

Continuarà...