dijous, 19 de març del 2009

Una altra cosa?

La primera vegada que vaig veure el late show mexicà de més audiència, "Otro Rollo", em va semblar que els de "El Terrat" ens l'havien colat.

Va ser a finals del 2004 si no mal recordo. Quan vaig veure aparèixer el presentador del programa i va començar a fer el monòleg de presentació vaig dir, "collons, el Buenafuente Mexicà".

De fet, ho havia dit a l'inrevés perquè "Otro rollo" va ser molt abans que "Una altra cosa", 10 anys abans de fet. És a dir, que en realitat el Buenafuente era l'Adal Ramones català.

Si bé és cert que tots els late shows es podrien considerar una còpia de "The Tonight Show", que és el primer late show que hi va haver (produït als EUA, és clar), em va semblar que els programes català i mexicà s'assemblaven força.


Avui per avui ja es sabut pel públic en general que les cadenes televisives compren formats i que els adapten però llavors jo que era una ànima innocent em vaig sentir enganyat.


De fet, encara ara no sé si es casualitat que ambdós programes s'assemblessin tant o si certament es tracta d'una còpia (o una compra de format) però se'm fa estrany que fins i tot el nom del programa català simplement fos la traducció de l'homòleg mexicà.

Sigui com sigui, còpia o no, us deixo un monòleg de l'Adal Ramones per a que pugueu comparar.

Abans de pitjar el play però, una cosa. "Tronar" en mexicà es traduiria com "tallar", és a dir, deixar-ho amb la parella.



Si ja heu vist el vídeo i us heu quedat amb ganes de més, sapigueu que continua, podeu veure la segona part fent clic aquí.

2 comentaris:

  1. Honestamente siento que Buenafuente tiene más clase para la mayoría de las bromas y cosas que hace en el show.
    Muy al principio de Otro Rollo, hasta me hacían reir los monólogos y ha tenido uno que otro personaje rescatable, pero la verdad se le vió hasta el cansancio. Duró más de 10 años al aire, así que ya te imaginarás..
    En fin, me imagino que esto es comparable a cuando veíaz Escenas de Matrimonio o Aída, ah como me reí el primer año. Ahora que ya estoy acostumbrada al acento y las palabras, igual ya no me causan tanta gracia.
    Supongo que si tu vieras muchos años Otro Rollo, tampoco te parecería bueno.
    Saluditos!

    ResponElimina
  2. Isaura,

    Hablando de longevidad y aburrimiento en televisión, creo que Buenafuente en 1996 ya presentaba un programa tipo late show, "Sense Títol" se llamaba.

    Lo que pasa es que, a diferencia de Ramones, tuvo la habilidad (y la posibilidad) de ir cambiando el nombre del programa, de variar el formato, de mudarse de cadena e incluso de cambiar de idioma (con el aumento de público que eso supuso).

    Renovarse o morir que dicen.

    Eso sí, en cuestión de estilo, si hubiese un combate de chistes Ramones Vs Buenafuente, seguramente el primero sería el rudo y el segundo el técnico :-)

    Salut.

    ResponElimina