diumenge, 26 de juliol del 2009

Aguas amb la calor

Ara que som a l'estiu s'ha d'anar amb compte amb la calor.

A Mèxic quan algú et diu "aguas" t'està dient que vagis amb compte,
d'aquí la frase que encapçala el post.

Ja sabeu que quan fa calor és important anar amb compte per evitar ensurts. Dur gorra, procurar caminar per l'ombra, usar roba de colors clars... però sobretot mantenir-te hidratat bevent aigua.


Jo aquests consells els segueixo però tan beure aigua m'acaba avorrint, és que l'aigua es sonsa. Potser podria beure una altra cosa com sucs de fruita que també recomanen passa però que amb la calor no em ve de gust.


Afortunadament hi ha un remei a la mexicana.


Tornant al títol del post recupero "las aguas" que a part de servir per avisar-nos d'algun perill també serveixen per refrescar-se.

P
erquè "las aguas" (o "aguas frescas") resulta que són un refresc.














Es prepara barrejant algun suc de fruita amb aigua. S'esprem o es tritura la fruita, es cola si convé i s'aboca en una gerra amb aigua ben fresca. Ràpid i fàcil.


Les proporcions van una mica a gust de cadascú però hi sol haver una part de suc per cada vuit d'aigua. És a dir, un suc molt aigualit, que ja ve a ser el que jo buscava.


De sabors n´hi ha tants com fruites se us acudeixin. Hi ha aigües de meló, de síndria, de guaiaba, de maduixa, de pinya, de taronja, de guanàbana... A les fruites que no són dolces millor afegir-hi sucre, encara que això també va a gustos.


La meua aigua favorita però no es fa exactament amb un fruit. És tracta de l'aigua de Jamaica i es fa infusionant pètals secs de Jamaica. Lo procés d'elaboració és més lent però val la pena, m'encanta el seu gust especialment àcid.



















Amb tot, tampoc estic fent cap gran descobriment, en tot cas, afegint varietat.
Penseu que des de ja fa molt temps a València en fan una d'aigua, famosa arreu i que es consumeix especialment a l'estiu. Sabeu de quina beguda us par-lo, no?

Finalment, recordeu que amb la calor i per la calor, "aguas".

2 comentaris:

  1. Ay si! el agua de jamaica.. :P
    De hecho, mis aguas favoritas son la mencionada y la de horchata!!!
    Sólo que la horchata de allá es de arroz y la de acá de chufa (?) que no se qué es, pero no me gusta.. jiji
    Afortunadamente la jamaica si la traen a las tiendas latinas de por mi pueblo..
    Saluditos!!!

    ResponElimina
  2. Isa,

    La xufa és un petit tubercle i l'orxata valenciana seria aigua de xufla.

    Com ja expliques l'orxata mexicana (o aigua d'orxata) es fa amb arròs i el gust varia força.

    A mi magrada més la de xufa però l'aigua de jamaica mmm... és insuperable :-)

    Salut.

    ResponElimina