dilluns, 20 de juliol del 2009

L'Antropològic

Si algú ha estat al DF i no ha passat pel Museu Nacional d'Antropologia que no ho digui a ningú.

L'Antropològic és de visita obligada i s'hi ha d'anar, sí o sí.














Per molt pal que us faci l'antropologia, visitar el museu és la manera més ràpida i amena d'aprendre alguna cosa (de fet moltes) de Mèxic.


A més, fent un símil universitari, penseu que amb aquesta visita aconseguireu el 80% dels crèdits culturals obligatoris del vostre viatge en un parell d'hores.


I no us a avorrireu, penseu que en aquest museu l'antropologia és divertida fins i tot per als nens.


Fixeu-vos quan hi aneu (si ja hi heu estat ja ho haureu vist) que sempre hi ha algun marrec mexicà assegut a tocar dels plafons explicatius prenent apunts.


Això és perquè des de l'escola els han enviat allà per fer algun treball ja que a clase se'ls hi adormien.


Però per si de cas la paraula antropologia us segueix provocant son, us donaré unes quantes raons, més lúdiques, per acabar-vos de convèncer.


Primera. Al museu s'hi troba el famós Calendari Asteca on us hi podreu fer una foto de postal. Ni punt de comparació amb el calendari del Windows.















Segona. Sortint del museu (o a l'entrar, depén de l'hora) podreu contemplar l'espectacular danza de Los Voladores de Papantla. Comte no us maregeu.















Tercera. L'edifici de per sí és bonic de veure. Just entrar-hi us trobareu amb una font inmensa... de veritat que me la imaginava més petita.















Quarta. Hi ha una cafeteria entrant a mà esquerra on s'hi esmorza molt bé. Només pels molletes (o els chilaquiles o les enchiladas) ja val la pena. Després feu la digestió durant la visita i llestos.


Cinquena i última (que m'he reservat pel final a propòsit). El museu té molts lavabos i totes les aixetes que hi ha són de piu. El somni de qualsevol aixetaire.



















En fi, que quan aneu al DF, cap a l'Antropològic.

2 comentaris:

  1. Jajaja! pèro que bona promoció..
    Lo mejor fue tu comparación del calendario azteca con el de windows.. esa razón convencerá a cualquiera.
    Si vuelves algún día, puedes subir las escaleras del lobby por el lado donde están las artesanías y llegar a la biblioteca!
    Esa biblio es impresionante, tiene libros y documentos increíbles, relacionados por supuesto con temas históricos. Te prestan lo que gustes con llevar una identificación (en tu caso, el pasaporte)
    Me trajiste buenos recuerdos!
    Saluditos!

    ResponElimina
  2. Órales Isa,

    He ido 2 veces a visitarlo y nunca me fijé en la biblio. Estoy remenso.

    Salut.

    ResponElimina